Ut kindertejater

en hoe het allemaal begon….

Er was eens…

Ut Kindertejater maakt laagdrempelige en interactieve voorstellingen voor kinderen van 3 tot 6 jaar. Centraal staat dat de kinderen uitgedaagd en uitgenodigd worden om mee te denken in het verhaal. Stilzitten en enkel aanschouwen is niet aan de orde.

Met haar voorstellingen laat Ut Kindertejater de andere kant zien van personages uit bestaande sprookjes: er wordt op een betoverende en positieve manier onverwachte en andere paden bewandeld dan die de kleuters en al helemaal de volwassen kijkers voorzien.
Ut kindertejater is een van oorsprong Leeuwarder gezelschap. Voordat de voorstellingen rondreizen word er altijd in Leeuwarden op zondagmiddagen gespeeld.

Na de voorstelling is er dan de mogelijkheid voor de kinderen om zich te verkleden, in het decor te spelen en voor de ouders om daar een drankje te nemen. Het huiskamer gevoel!

meer dan
0
voorstellingen
  • Marjolein Ley

  • vanaf 3 jaar

  • Vrolijke voorstellingen

Marjolein Ley

Ut Kindertejater is een initiatief van Marjolein Ley, actrice en theatermaker. Na haar afstuderen aan De Arnhemse Toneelschool heeft ze bij verschillende

theatergroepen gespeeld zoals Toneelgroep Amsterdam, Het Nationale Toneel en De Toneelmakerij, en in vrije producties zoals De Aanslag van Harry Mulisch bij Bos Theaterproducties. Daarnaast heeft ze meegewerkt aan televisieproducties zoals Gooische vrouwen en Vuurzee (hoofdrol).

Sinds 8 jaar maakt ze ook zelf voorstellingen zoals Moeders, een voorstelling geproduceerd door Het
Bellevue theater in Amsterdam, en voorstellingen voor festivals zoals De Boulevard. Ook speelt ze bij Tryater (voorstelling Brekber en Holes, So happy together, Pudsje, et cetera).

Na 20 jaar in Amsterdam te hebben gewoond kwam Marjolein Ley terug in Leeuwarden. Ze miste een laagdrempelig kindertheater voor kinderen vanaf 3 jaar. Zoals waar ze zelf met haar kinderen graag naar toe ging in Amsterdam. Dus is ze er zelf 1 begonnen! En wat blijkt, er is vraag naar want kenmerkend aan Ut Kindertejater is dat de mensen graag weer terugkomen.

  • Album
  • Album
  • Album
  • Album

Wat speelt er nu?

Sneeuwwitje is een wonderschone prinses. Iedereen valt als een blok voor haar. Tot grote ergenis van haar stiefmoeder……Nou ja, je kent het sprookje wel…..Maar in dit sprookje gaat alles even anders. Sneeuwwitje heeft het helemaal gehad met mooi en netjes zijn. Ze wil ook, net als de jager, het bos in om te jagen op beren en wolven. En ze wil ook net als de dwergen, goud graven met zo’n helmpje met een lampje erop. .

bestel kaarten

Agenda

onze voorstellingen

Mede mogelijk gemaakt door:
Provincie Fryslân, gemeente Leeuwarden, Old Burger weeshuis, Nieuwe Stads Wees- huis, Maatschappij tot Nut van ‘t Algemeen