Ut kindertejater

en hoe het allemaal begon....

Er was eens...

Ut Kindertejater maakt laagdrempelige en interactieve voorstellingen voor kinderen van 3 tot 6 jaar. Centraal staat dat de kinderen uitgedaagd en uitgenodigd worden om mee te denken in het verhaal. Stilzitten en enkel aanschouwen is niet aan de orde.

Met haar voorstellingen laat Ut Kindertejater de andere kant zien van personages uit bestaande sprookjes: er wordt op een betoverende en positieve manier onverwachte en andere paden bewandeld dan die de kleuters en al helemaal de volwassen kijkers voorzien.
Ut kindertejater is een van oorsprong Leeuwarder gezelschap. Voordat de voorstellingen rondreizen word er altijd in Leeuwarden op zondagmiddagen gespeeld.

Na de voorstelling is er dan de mogelijkheid voor de kinderen om zich te verkleden, in het decor te spelen en voor de ouders om daar een drankje te nemen. Het huiskamer gevoel!

meer dan
0
voorstellingen
  • Marjolein Ley

  • vanaf 3 jaar

  • Vrolijke voorstellingen

Marjolein Ley

Ut Kindertejater is een initiatief van Marjolein Ley, actrice en theatermaker. Na haar afstuderen aan De Arnhemse Toneelschool heeft ze bij verschillende

theatergroepen gespeeld zoals Toneelgroep Amsterdam, Het Nationale Toneel en De Toneelmakerij, en in vrije producties zoals De Aanslag van Harry Mulisch bij Bos Theaterproducties. Daarnaast heeft ze meegewerkt aan televisieproducties zoals Gooische vrouwen en Vuurzee (hoofdrol).

Sinds 8 jaar maakt ze ook zelf voorstellingen zoals Moeders, een voorstelling geproduceerd door Het
Bellevue theater in Amsterdam, en voorstellingen voor festivals zoals De Boulevard. Ook speelt ze bij Tryater (voorstelling Brekber en Holes, So happy together, Pudsje, et cetera).

Na 20 jaar in Amsterdam te hebben gewoond kwam Marjolein Ley terug in Leeuwarden. Ze miste een laagdrempelig kindertheater voor kinderen vanaf 3 jaar. Zoals waar ze zelf met haar kinderen graag naar toe ging in Amsterdam. Dus is ze er zelf 1 begonnen! En wat blijkt, er is vraag naar want kenmerkend aan Ut Kindertejater is dat de mensen graag weer terugkomen.


Wat speelt er nu?

Een moeder een zit te broeden op haar nest. Na een tijdje barsten de eieren open. Behalve één. Het grootste ei blijft dicht. Dagen zit de moedereend op het nest… Na lang wachten barst eindelijk het grote ei open. Maar wat is dat! Een groot grijs kuiken komt uit het ei gekropen. Is dat een eend? De anderen vinden het raar en pesten het lelijke eendje. Het lelijke eendje besluit op zoek te gaan naar een plek waar zij zich wel thuis kan voelen.

bestel kaarten
Mede mogelijk gemaakt door:
Provincie Fryslân, gemeente Leeuwarden, Old Burger weeshuis, Nieuwe Stads Wees- huis, Maatschappij tot Nut van ‘t Algemeen